eggBasics: 3 najčastejšie chyby v starostlivosti o pleť a ako ich odstrániť

eggBasics: 3 najčastejšie chyby v starostlivosti o pleť a ako ich odstrániť

Správna starostlivosť o pleť nie je žiadna maličkosť a nájsť víťaznú kombináciu, ktorá vašu pleť premení na žiarivú, mladistvú a sviežu, je niekedy hotové sci-fi. Aby sme vám to uľahčili, pozrite si 3 najčastejšie chyby v starostlivosti o pleť, ktoré robí takmer každý, a prečítajte si naše tipy, ako sa im vyhnúť.

Starostlivosť o pleť je oblasť, ktorej som ako tínedžerka nevenovala veľkú pozornosť. Rýchlo som sa uspokojila s akýmkoľvek krémom, ktorý som našla v maminej skrini (robí to ešte niekto? 🙃), a verila som, že na vyčistenie pleti stačí voda. 🤣

Mala som šťastie, že sa mi vtedy takmer úplne vyhýbali pupienky a že moja pleť nebola všeobecne príliš náročná. Neušetrila som však veľa, len som na to doplatila o niečo neskôr, keď sa moja pleť zrazu stala veľmi citlivou.

Tak som bola prakticky donútená venovať viac pozornosti starostlivosti o pleť a rýchlo som si uvedomila, že za stav mojej pleti si môžem sama. Robil som všetky začiatočnícke chyby, ktoré možno robíte aj vy. V tomto príspevku som zozbieral 3 najčastejšie z nich - tu sa dozviete, ako ich môžete využiť. 🤗

 

1. Nesprávna starostlivosť o pleť podľa typu pleti

Je to bezpochyby chyba číslo 1, ktorú sme určite všetci aspoň raz urobili. Aj keď máte pocit, že sa vám neustále leskne čelo, neznamená to, že je vaša pleť mastná. Podobne suché líca neznamenajú, že vaša pleť je suchá.

Nesprávne určenie typu pleti môže viesť k nesprávnemu výberu starostlivosti o pleť, čo môže zhoršiť stav vašej pleti a - celkom zbytočne - znížiť vaše sebavedomie.

Zistenie typu pleti je preto prvým a najdôležitejším krokom k správnej starostlivosti o pleť. Ak si nie ste istí, kam patríte, určite si prečítajte tento príspevok, ktorý obsahuje všetky dôležité informácie o rôznych typoch pleti a bezplatný kvíz na konci.

 

2. Nepravidelné čistenie pokožky

Vedeli ste, že dermatológovia odporúčajú čistiť pleť aspoň dvakrát denne - a samotná voda nikdy nestačí? 💦

Zakaždým, keď vynecháte čistenie tváre alebo idete spať nalíčená, necháte baktérie a nečistoty, aby sa na vašej tvári zabávali. Výsledkom sú pupienky, čierne bodky, akné, upchaté póry a celý rad ďalších problémov, ktoré určite nechcete.

☀️ Preto do rannej rutiny zaraďte jemné čistenie tváre, aby ste odstránili všetok olej a odumreté bunky, ktoré sa nahromadili cez noc, a zaistili bezchybné nanesenie make-upu. Odporúčam vám, aby ste si ráno osviežili tvár čistiacim prípravkom s nízkym pH a jemne ho vmasírovali do pokožky pomocou prístroja eggo.

🌙 Večerná rutina si vyžaduje trochu viac práce, pretože pleť počas dňa nahromadí nielen make-up, ale aj množstvo nečistôt z okolia, ktoré musíte urýchlene odstrániť, ak chcete mať krásnu a žiarivú pleť.

Na večerné čistenie vybavte svoj prístroj EGGO výkonnejšími čistiacimi prostriedkami, ktoré odstránia všetky nečistoty. V prípade potreby si večer dvakrát umyte pokožku.

- Suchá pleť: na čistenie sú najlepšie čistiace oleje a balzamy s obsahom prírodných olejov a masiel, ktoré pleť jemne čistia a zároveň vyživujú.

- Kombinovaná pleť: Čistiace oleje a balzamy s prírodnými zložkami sú vhodné na zimné čistenie, zatiaľ čo gély a peny, ktoré pleť príliš nemastia, sú skvelé v lete.

- Mastná pleť: na čistenie používajte peny a gély, ale dbajte na to, aby ste si vybrali produkty, ktoré pleť príliš nevysušujú, pretože aj mastná pleť potrebuje vlhkosť.

 

3. Nedostatočná ochrana pokožky

Vaša pokožka je váš najväčší orgán - a bohužiaľ často aj ten, ktorý je najviac zasiahnutý.

Je dôležité sa o ňu starať, poskytovať jej dostatok vlhkosti a chrániť ju pred škodlivými slnečnými lúčmi. Aby ste dosiahli najlepšie výsledky, vždy si vyberajte produkty pre svoj typ pleti.

- Suchá pleť: potrebuje veľa vlhkosti, preto si vyberajte produkty starostlivosti o pleť s hydratačnými zložkami a nezabúdajte na každodennú ochranu pred slnkom vo forme opaľovacích krémov alebo olejov.

- Kombinovaná pleť: okrem hydratačných prípravkov nájdite aj prípravky prispôsobené mastným a suchým oblastiam a nevynechajte každodennú ochranu pred slnkom vo forme opaľovacích krémov alebo gélov.

- Mastná pleť: okrem hydratačných prípravkov si vyberte aj starostlivosť, ktorá zabraňuje nadmernej tvorbe mastnoty (vyhnite sa prípravkom s obsahom alkoholu), a počas dňa vždy používajte gély alebo esencie na opaľovanie.

 

Urobili ste niekedy niektorú z týchto chýb? ☺️ Podeľte sa o to so mnou nižšie v komentároch ☺️