Osviež svoju pleť na jar

Osviež svoju pleť na jar

Jar je už tu a je to ako závan čerstvého vzduchu – a som si istá, že to miluje aj tvoja pleť. ;)

S prechodom zo zimy na jar je naša pokožka menej vystavená chladu, suchému vzduchu a viac vyššej vlhkosti vo vzduchu, vyšším teplotám a zvýšenému slnečnému žiareniu.

Zvyšujúca sa vlhkosť a nadmerný pot menia spôsob, ako liečime akné, príznaky starnutia alebo oboje.

Keď príroda začne kvitnúť, je čas trochu zmeniť aj rutinu starostlivosti o pleť.Keďže chladné zimné mesiace sú už za nami, je čas rozhodnúť sa pre ľahšie hydratačné a jemnejšie čistiace produkty, aby sme spomenuli len niekoľko spôsobov, ako obnoviť žiarivosť pleti.

Prečítaj si ďalšie tipy, ako zmeniť rutinu starostlivosti o pleť na jar:

1. Jar začni peelingom

Je čas odstrániť odumreté kožné bunky spôsobené zimou a pripraviť si pokožku exfoliáciou. Na fyzickú exfoliáciu môžeš použiť naše eggo zariadenie, ktoré jemne odstráni odumreté kožné bunky a zjemní pokožku. Vyskúšaj to spolu s naším jemným čistiacim gélom na tvár, pretože tvoria ten najlepší pár. :)

2. Prejdi na jemné, nepenivé čistiace prostriedky

Počas zimných mesiacov chladné počasie zbavuje našu pokožku jej prirodzenej vlhkosti, ale použitie jemného čistiaceho prostriedku môže pomôcť udržať vlhkosť v pokožke. Pri vyšších teplotách pokožka produkuje viac vlastných prírodných olejov, takže je vhodnejšie použiť ľahší gél na čistenie. Náš čistiaci gél na tvár vytvára na pokožke ochrannú vrstvu, ktorá chráni jej bariéru, no odstraňuje všetky nečistoty bez penivých zložiek, ktoré by mohli tvoju pokožku vysušiť. Keďže toto je posledná vec, čo potrebuješ. ;)

3. Používaj ľahké, rýchlo sa vstrebávajúce hydratačné krémy

Počas teplejších jarných a letných mesiacov je najlepšie používať ľahší hydratačný krém. Hustejšie hydratačné krémy môžu zanechať tvoju pokožku príliš mastnú a zvýšiť riziko vzniku pupienkov, keď je tvoja pokožka vystavená vlhkosti a slnečnému žiareniu. Náš krém na tvár Zen Defense je na tento účel ako stvorený, pretože jeho ľahká štruktúra sa rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva pocit mastnoty.

4. Pridaj do svojej rutiny produkty bohaté na antioxidanty

Antioxidanty môžu a mali by byť súčasťou našej celoročnej starostlivosti o pleť, aby sa predišlo hyperpigmentácii. Je známe, že je ťažké sa zbaviť slnečných škvŕn spôsobených slnkom, preto je prevencia kľúčová.

Topikálne antioxidanty ako vitamín C stabilizujú voľné radikály a znižujú poškodenie slnkom. Môžeš si tiež vybrať produkty, ktoré obsahujú celé spektrum vitamínov, pretože sú bohaté na antioxidanty. Naše revitalizačné sérum Glow and go sa postará o tmavé škvrny a hyperpigmentáciu, keďže plody Goji majú na pleť antioxidačný účinok. Po aplikácii séra vitamínu C nezabudni na opaľovací krém.

5. Používaj hydratačné séra

V porovnaní s olejovými sérami v zime, séra na vodnej báze počas teplejších mesiacov obsahujú všetky koncentrované živiny a antioxidanty, ktoré tvoja pokožka potrebuje, a sú ľahšie, takže ich pokožka ľahko absorbuje.

Na uzamknutie vlhkosti sa v slnečnom počasí dôrazne odporúča používať sérum s kyselinou hyalurónovou - náš Aquaholic pomáha obnoviť vlhkosť stratenú v dôsledku zvýšeného potenia v horúcich dňoch.

6. Nevynechávaj SPF

Vystavovanie sa slnku je jednou z hlavných príčin predčasného starnutia pokožky. Aby si tomu zabránila, musíš používať opaľovací krém, ktorý má aspoň 50 SPF a chráni tvoju pokožku pred UVA a UVB slnečnými lúčmi.

K jarnému upratovaniu patrí aj starostlivosť o seba a do tohto procesu je dôležité zahrnúť aj tvoje kozmetické produkty. Vyčisti zásuvky s kozmetikou a vyhoď produkty, ktým uplynula doba spotreby alebo sa už nejaký čas nepoužívali, a potom si zaobstaraj nové, kvalitné produkty. Smartskincare™ je ľahký, ale účinný rad starostlivosti o pleť vyvinutý pre citlivú pleť s prírodnými zložkami a som si istá, že bude pre teba ideálnou voľbou v teplejších dňoch.

Privítaj jar a priprav svoju pleť pomocou týchto tipov na slnečné dni! Je čas na jarnú žiaru! ⭐️