ROZDIEL MEDZI SÉRAMI A KRÉMAMI NA TVÁR

ROZDIEL MEDZI SÉRAMI A KRÉMAMI NA TVÁR

Pokiaľ ide o produkty starostlivosti o pleť, zdá sa, že výber je nekonečný. Od čistiacich gélov či balzamov cez toniká až po masky a exfolianty, vo svete produktov starostlivosti o pleť môže byť veľmi ťažké vybrať si správny výrobok. Medzi nekonečnými možnosťami sú dva produkty, ktoré často spôsobujú zmätok – séra a hydratačné krémy. Oba produkty zohrávajú dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravej a žiarivej pokožky, ale majú rôzne účely a rôzne zloženie.

Séra a hydratačné produkty sa dajú ľahko zameniť, preto je veľmi dôležité vedieť, aké sú ich hlavné charakteristiky.

Pleťové séra sú ako superhrdinovia tvojej rutiny starostlivosti o pleť – obsahujú veľa sily vo veľmi ľahkom zložení.

Séra sú navrhnuté tak, aby dodávali vysokú koncentráciu aktívnych zložiek priamo do pokožky. Tieto zložky sa môžu líšiť, ale bežné sú antioxidanty (ako vitamín C a E), kyselina hyalurónová, peptidy, retinoidy a kyseliny. Táto sila umožňuje séram účinne riešiť špecifické kožné problémy.

Séra majú často vodnatú konzistenciu, ktorá im umožňuje rýchlo preniknúť do pokožky. Vďaka tomu sú ideálne na riešenie rôznych kožných problémov, ako sú jemné linky, vrásky, tmavé škvrny alebo nerovnomerná štruktúra.

Môžeme si vybrať aj séra špeciálne prispôsobené našim kožným problémom. Či už máš suchú alebo mastnú pleť alebo chceš bojovať s príznakmi starnutia, pravdepodobne existuje sérum, ktoré je ideálne na riešenie tvojho problému.

Sérum sa zvyčajne používa po čistení a tonizácii, ale pred hydratáciou. Tvorí most medzi týmito dvoma krokmi a pomáha hydratačnému prípravku fungovať efektívnejšie.

Hydratačné prípravky na tvár – hrdinovia hydratácie

Zatiaľ čo séra sa zameriavajú na aktívne zložky, hydratačné krémy na tvár sa zameriavajú na hydratáciu a zadržiavanie vody.

Hydratačné krémy na tvár sú určené na hydratáciu pokožky. Obsahujú zložky, ako sú rôzne zvlhčovadlá (napr. glycerín a kyselina hyalurónová), ktoré priťahujú vodu k pokožke, a okluzívne látky (napr. bambucké maslo), ktoré vytvárajú bariéru a zabraňujú strate vody.

Hydratačné výrobky pomáhajú posilňovať prirodzenú bariéru pokožky, ktorá je nevyhnutná pre ochranu pokožky pred vonkajšími vplyvmi. Toto je obzvlášť dôležité pre tých, ktorí majú suchú alebo citlivú pokožku.

Bez ohľadu na to, aký je tvoj typ pleti, je dôležité, aby bol hydratačný krém každodennou súčasťou tvojej rutiny starostlivosti o pleť. Poskytuje nevyhnutnú hydratáciu a pomáha udržiavať zdravý vzhľad pokožky.

Je tiež veľmi dôležité vybrať si hydratačný krém vhodný pre tvoj typ pleti. Ako už bolo spomenuté, takmer všetky séra majú ľahkú textúru. Či už je tvoja pokožka suchá alebo mastná, pravdepodobne existuje sérum, ktoré tvoje problémy vyrieši. Pri hydratačných krémoch na tvár vyvinutých na hydratáciu našej pokožky je však veľmi dôležité vybrať si ten správny pre náš typ pleti.

Hydratačné prípravky môžu mať rôzne textúry od ľahkých pleťových mliek až po bohaté a výživné prípravky. Prípravok, ktorý si vyberieš, by mal zodpovedať typu tvojej pleti – suchá pleť preferuje hutnejšie formulácie, mastná zase ľahšie krémy. V eggo nájdeš dva rôzne krémy:

  • Zen defence sa môže pochváliť ľahkou textúrou. Po nanesení sa zmení na hodvábny, nemastný povrch a zanechá zamatovo hladkú a hydratovanú pokožku. Poskytuje hĺbkovú hydratáciu vďaka prítomnosti kyseliny hyalurónovej a skvalánu. Aloe vera, extrakt z harmančeka a extrakt zo zeleného čaju upokojujú podráždenú pokožku, redukujú začervenanie a zmierňujú nepohodlie, vďaka čomu je vynikajúcou voľbou pre citlivú alebo reaktívnu pleť. Zen Defense podporuje celkové zdravie pokožky tým, že udržuje rovnováhu vlhkosti, znižuje zápal a poskytuje základné živiny pre jasnú a žiarivú pleť. Jeho ľahká a nemastná textúra ho robí vhodným pre všetky typy pleti, vrátane mastnej a zmiešanej pleti.
  • Daydream je hĺbkovo vyživujúci krém vyvinutý na ochranu a starostlivosť o veľmi suchú pokožku. Je určený nielen na hĺbkovú hydratáciu pokožky, ale aj na jej výživu, ochranu ochrannej vrstvy pokožky a upokojenie. Formulácia obsahuje silné hydratačné a výživné zložky, ktoré pomáhajú pokožke zadržiavať vodu, vyrovnávajú tón a vzhľad jemných liniek a vrások, upokojujú pokožku a pomáhajú znižovať začervenanie. Textúra krému je veľmi bohatá a hustá, vhodná pre suchú až veľmi suchú pleť, ako aj pre starostlivosť o citlivú pokožku.

Daydream bol pôvodne vytvorený ako bohatý denný krém pre tých, ktorým sa náš hydratačný krém Zen Defense zdal príliš ľahký a nedostatočne výživný. Zen Defense je vhodný pre všetky typy pleti, zatiaľ čo Daydream je špeciálne vyvinutý pre suché a veľmi suché typy pleti.

Pokiaľ ide o vrstvenie produktov starostlivosti o pleť, séra a krémy používame inak. Séra sú produkty starostlivosti o pleť obsahujúce niekoľko účinných látok. Tieto cielené ošetrenia sa aplikujú po očistení, aby pokožka absorbovala a využila výhody séra. Potom sa aplikuje hydratačný krém, ktorý pomôže pokožke zachovať výhody séra a poskytne dlhotrvajúcu hydratáciu, ktorá udržuje pokožku zdravú, hydratovanú a žiariacu vo dne aj v noci. 🥰

Ďakujeme, že si si našla čas na prečítanie nášho blogu. Dúfame, že si sa naučila niečo nové.🌟

Ak chceš zistiť, ktorý z našich produktov je pre teba a tvoj typ pleti ten najvhodnejší, odporúčam ti vyplniť náš KVÍZ STAROSTLIVOSTI O PLEŤ.

Nezabudni na to, že cesta ku krajšej pleti je jedinečná a my sme tu, aby sme ti pomohli. Máš otázky, potrebuješ poradiť, alebo sa len chceš s niekým porozprávať o starostlivosti o pleť? Kontaktuj nás na hi@eggoglow.com a naši odborníci na starostlivosť o pleť ti radi pomôžu.

Pekný deň! 🌸🌿💆🏻‍♀️